Line-up

Vrijdag

Rowwen Hèze

Deze Limburgers behoeven eigenlijk geen nadere introductie. Ze braken door met Bestel Mar en sindsdien zetten ze in heel Nederland in hun Limburgse dialect de boel op stellen. Van Pinkpop tot de Vrienden van Amstel Live, maar dus deze avond dus gewoon aan de boorden van de Schelde.
Zaterdag

De Lamaketta's

De band waarmee dit festival allemaal begonnen is: De Lamaketta's. In 2006 gaven ze er de brui aan, maar wat hebben ze een indruk achtergelaten. Vijf topmuzikanten met een frontman die de meest hilarische teksten uit zijn mouw schudde. Hun live-reputatie reikte tot ver buiten de Zeeuwse grenzen. Ze speelden van Hulst tot Leeuwarden, van Cadzand tot Nijmegen en dat allemaal in hun eigen dialect. Nu bijna elf jaar na hun laatste optreden gaan ze voor één keer hun kunstje nog eens flikken. Zet je schrap: ze gaan knallen!
Vrijdag

The Spunyboys

De beste Rockabillyband van Europa, dat durven we rustig te stellen. Deze Franse vetkuiven zetten met hun energieke shows de boel in vuur en vlam. In de klassieke bezetting, bas, drums, gitaar knalt de rock and roll van het podium. Wij zijn fan, nu jullie nog!
Zondag

De Ballen van Balthazar

Straatcircus voor het hele gezin.
Zondag

Johnny & The Gangsters of Love

De snelste band van Nederland
Vrijdag

Ronnie Flex

Op de vrijdagavond van Festival De Ballade komt ook Ronnie Flex optreden en daar zijn we blij mee, want Ronnie Flex is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste artiesten van Nederland, onder andere door zijn hits Zusje en Zeg dat Niet. De grote doorbraak kwam het nummer Drank & Drugs dat hij met rapper Lil Kleine uitbracht. Hij maakte deel uit van het collectief New Wave dat in 2016 nog de Popprijs kreeg uitgereikt.
Zaterdag

Danny Vera

Danny Vera is twee keer in de week live te zien bij Voetbal Inside, het voetbalprogramma van Johan Derksen en Co op RTL 7. Op deze manier is er op prime-time gelukkig nog Americana en country op de Nederlandse televisie te zien en dan gelukkig ook nog door een geweldige artiest met dito band. En dan komt hij gelukkig ook nog uit Middelburg! Wat een geluk!
Zaterdag

A Boy Named Johnny

Dit weekend is begonnen als een reünieconcert voor The Lamaketta’s. Dan mag een ode aan één van de grote voorbeelden niet missen: Johnny Cash. De Belgische band A Boy Named Johnny brengt een stevige portie Johnny Cash, vooral uit de jaren '60. Rechttoe, rechtaan. Tijdloze hits als 'Walk the line', 'Folsom prison blues' .’Jackson’, dat soort werk. .Ze stonden al twee keer op de legendarische “Hindu Nights’ in een uitverkocht Vooruit in Gent en zijn een graag geziene gast op de bekende feesten van deze stad. Ze weten dus van wanten.
Zaterdag

Johnny O.K. A.K.A. Swensee

Trots als een makreel met zeven vinnen zijn we: Niet alleen de Lamaketta's maken een unieke comeback, ook Swensee stapt na jaren als Johnny OK weer het podium op. Op de zaterdag. Wie de vorige Ballades bijwoonde weet dat de Bressiaander indruk maakt met zijn hilarische Vishop, Zwiwse Kuntrie en andere onzin. En dat is een brokke leutig, luuster un kjeer iere!