Line-up

Vrijdag

Edwin Evers Band

Hoeveel talent kan iemand hebben? Dan ben je al de populairste radio-DJ van het land en dan kan je ook nog eens waanzinnig goed drummen en zingen. Niet zo gek dus dat Edwin Evers besloot niet alleen muziek te draaien, maar vooral ook te spelen. Hij verzamelde de crème de la crème van de Nederlandse muziekscène om zich heen om onvergetelijk optredens vol met bekende hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig te spelen. De afgelopen jaren deden ze dat vooral in de theaters, maar nu deze zomer ook op diverse festivals. Festival de Ballade is er apetrots op ze te mogen verwelkomen.
Zaterdag

De Lamaketta's

Wat het eenmalige reünieconcert van de Lamaketta’s zou worden werd vorig jaar driedaags Festival de Ballade. En dat smaakte naar meer, niet alleen het festival zelf maar ook het optreden van de Lamaketta’s. “Da doe mu nohhus”, zeiden ze en dus staan ze er weer, want het is wat geweldig. Vijfduizend man die het lijflied Kapitein Rooibos stonden mee te zingen, het was kippenvel. Met hernieuwde krachten, een aantal nieuwe nummers en een processie voor Kapitein Rooibos, belooft het weer een onvergetelijk optreden te worden.
Zaterdag

The Kik

The Kik, Neerlands bekendste Nederbietband uit Tilburg/Rotterdam/Veenendaal werd begin 2011 opgericht. De band bestaat uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes. Hun muziek is beïnvloed door de merseybeatbands uit de jaren zestig. Ook het instrumentarium van de band verwijst naar die tijd: vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker. De afgelopen jaren toerde de band langs de grotere festivals, dit jaar ook langs Festival de Ballade.

Bekijk op YouTube
Zondag

The Wetnecks

De zeven broers van The Wetnecks, straight from Alabama (USA), zijn in een razend tempo Nederland aan het veroveren! Deze nieuwe festival-sensatie speelt bekende hits in een dikke vette Hilbilly jas en die jas zit als gegoten. Paaspop en de Zwarte Cross werden al plat gespeeld, Festival de Ballade kan niet achterblijven.

Bekijk op YouTube
Zondag

Van Binsbergen Trio

Vier extreem-langstudeerders uit Groningen, geroyeerd door Vindicat maar nog altijd lid van het Van Binsbergen Dispuut, willen van heel Nederland één grote studentenstad maken. Hoe? Nou simpel: door een minicollege 'cantus' te geven.

Alles live gespeeld en gezongen. Erbij zijn, is meedoen!

Bekijk op YouTube
Zondag

Die Verdammte Spielerei

Ooit begonnen ze voor de gein op de terrassen van de Gentse feesten, inmiddels trekken ze volle zalen tijdens hun theatertournees door Vlaanderen. Vanmiddag keren ze terug naar de basis: de straat, alhoewel "d'n diek" kunnen we beter zeggen. Wat ze precies doen valt niet uit te leggen, je moet ze gewoon meemaken, maar we durven het best te beloven: Frontman Stefaan en zijn wandelorkest zorgen voor een hilarische en ondertussen oh zo muzikale middag op 't Kopje van Kanada.
Zaterdag

Blaas of Glory

Vorig jaar sloten ze op zondagmiddag op fantastische wijze Festival de Ballade af en toen zeiden ze het zelf al: Wij komen terug. Van eigens, maar dan nu wel om op zaterdagavond de boel op z'n kop te zetten. Een heerlijke act die de hardrock terugbrengt tot de absolute essentie. Gewapend met sousafoon, sopraansax, lyra, banjo, accordeon, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en veel meerstemmige zang, blaast deze Heavy Metal Marching Band klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock letterlijk nieuw leven in. Reken op bevlogen bewerkingen van The Final Countdown (Europe) en Running With The Devil (Van Halen), of een spirituele vertolking van Highway To Hell (AC/DC). Wij zijn fan!

Bekijk op YouTube
Vrijdag

Rowen Clark

Geboren en getogen Terneuzenaar Rowen Ulveling verhuisde een paar jaar geleden naar Rotterdam om als DJ Rowen Clark het land en de wereld te veroveren. En dat lukt vrij aardig. Hij won DJ-competitions als Underground Hidden Talent en Rotterdam Outdoor en inmiddels treedt hij door het hele land op, heeft hij 15.000 volgers op facebook en is hij op datzelfde forum viral gegaan omdat duizenden mensen een optreden van hem deelden tijdens een Roller Skate Party. Festival de Ballade kan niet achterblijven. Met een energieke set laat Rowen Clark je dansend de vrijdagnacht ingaan.

Bekijk op Facebook