Line-up

Vrijdag

Edwin Evers Band

Hoeveel talent kan iemand hebben? Dan ben je al de populairste radio-DJ van het land en dan kan je ook nog eens waanzinnig goed drummen en zingen. Niet zo gek dus dat Edwin Evers besloot niet alleen muziek te draaien, maar vooral ook te spelen. Hij verzamelde de crème de la crème van de Nederlandse muziekscène om zich heen om onvergetelijk optredens vol met bekende hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig te spelen. De afgelopen jaren deden ze dat vooral in de theaters, maar nu deze zomer ook op diverse festivals. Festival de Ballade is er apetrots op ze te mogen verwelkomen.
Zaterdag

De Lamaketta's

Wat het eenmalige reünieconcert van de Lamaketta’s zou worden werd vorig jaar driedaags Festival de Ballade. En dat smaakte naar meer, niet alleen het festival zelf maar ook het optreden van de Lamaketta’s. “Da doe mu nohhus”, zeiden ze en dus staan ze er weer, want het is wat geweldig. Vijfduizend man die het lijflied Kapitein Rooibos stonden mee te zingen, het was kippenvel. Met hernieuwde krachten, een aantal nieuwe nummers en een processie voor Kapitein Rooibos, belooft het weer een onvergetelijk optreden te worden.
Zaterdag

The Kik

The Kik, Neerlands bekendste Nederbietband uit Tilburg/Rotterdam/Veenendaal werd begin 2011 opgericht. De band bestaat uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes. Hun muziek is beïnvloed door de merseybeatbands uit de jaren zestig. Ook het instrumentarium van de band verwijst naar die tijd: vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker. De afgelopen jaren toerde de band langs de grotere festivals, dit jaar ook langs Festival de Ballade.

Bekijk op YouTube
Zondag

The Wetnecks

De zeven broers van The Wetnecks, straight from Alabama (USA), zijn in een razend tempo Nederland aan het veroveren! Deze nieuwe festival-sensatie speelt bekende hits in een dikke vette Hilbilly jas en die jas zit als gegoten. Paaspop en de Zwarte Cross werden al plat gespeeld, Festival de Ballade kan niet achterblijven.

Bekijk op YouTube
Zondag

Van Binsbergen Trio

Vier extreem-langstudeerders uit Groningen, geroyeerd door Vindicat maar nog altijd lid van het Van Binsbergen Dispuut, willen van heel Nederland één grote studentenstad maken. Hoe? Nou simpel: door een minicollege 'cantus' te geven.

Alles live gespeeld en gezongen. Erbij zijn, is meedoen!

Bekijk op YouTube
Zondag

Die Verdammte Spielerei

Ooit begonnen ze voor de gein op de terrassen van de Gentse feesten, inmiddels trekken ze volle zalen tijdens hun theatertournees door Vlaanderen. Vanmiddag keren ze terug naar de basis: de straat, alhoewel "d'n diek" kunnen we beter zeggen. Wat ze precies doen valt niet uit te leggen, je moet ze gewoon meemaken, maar we durven het best te beloven: Frontman Stefaan en zijn wandelorkest zorgen voor een hilarische en ondertussen oh zo muzikale middag op 't Kopje van Kanada.
Zaterdag

Popgunn

Popgunn is de vaste begeleidingsband van de wereldberoemde 90’s act ‘2Unlimited’ en was in die hoedanigheid de afgelopen jaren o.a. te zien in het Sportpaleis Antwerpen, Goffertpark Nijmegen, en meerder 90’s Festivals in Scandinavië. Daarnaast weten ze zelf de afgelopen jaren menig feest en festival compleet te overdonderen. Met de allervetste dance, rock en hiphop tracks knalt deze 6-koppige band werkelijk door de speakers. Het wordt een feestje die zaterdagnacht in juli, dat beloven we.
Vrijdag

Kraantje Pappie

Het is dweilen met het kraantje open voor Kraantje Pappie, de Groninger scoort namelijk de ene na de andere hit. Wat dacht u van 'Waar is Kraan?', 'Feesttent', 'Pompen' 'De Manier', "Lil Craney" en ook zijn derde album Crane III behaalde de gouden status. Hij is uitgegroeid tot een van de succesvolste rappers die Nederland ooit gekend heeft. Een prachtige afsluiter van de vrijdagavond op Festival de Ballade, en hij gaat er een feestje maken, dat staat vast.
Vrijdag

Maan

Ze wilde wel eens weten of het met haar iets in de muziek zou kunnen worden en gaf zich op voor The Voice of Holland. Inmiddels weten we allemaal hoe het afliep: ze kwam, zag en overwon en met meerdere singles in de Top 40 heeft Maan bewezen een nieuwe ster te zijn aan het Nederlandse muziekfirmament.
Vrijdag

Rowen Clark

Geboren en getogen Terneuzenaar Rowen Ulveling verhuisde een paar jaar geleden naar Rotterdam om als DJ Rowen Clark het land en de wereld te veroveren. En dat lukt vrij aardig. Hij won DJ-competitions als Underground Hidden Talent en Rotterdam Outdoor en inmiddels treedt hij door het hele land op, heeft hij 15.000 volgers op facebook en is hij op datzelfde forum viral gegaan omdat duizenden mensen een optreden van hem deelden tijdens een Roller Skate Party. Festival de Ballade kan niet achterblijven. Met een energieke set laat Rowen Clark je dansend de vrijdagnacht ingaan.

Bekijk op Facebook
Zaterdag

DJ Kicken

Het was DJ Kicken die afgelopen winter met het idee kwam om voor de carnaval een remix te maken van Kapitein Rooibos, het lijflied van de Lamaketta’s. Een Limburger die iets met Kapitein Rooibos wil doen? Oe kan da? DJ Kicken is al vele jaren een gewilde DJ door het hele land, niet in de laatste plaats door de hit die hij ooit had met “Ain’t No Party Like An Alcoholic Party”. Zo komt hij ook regelmatig in het Zeeuwse en ontdekte hij de Lamaketta’s wat resulteerde in een 2.0 versie van Kapitein Rooibos. Een optreden op Festival de Ballade mag dan ook niet ontbreken.
Zaterdag

Gili (aka Lieven Gheysen)

Comedian-Mentalist Gili (aka Lieven Gheysen) trekt in België volle zalen met zijn theatershows waarin hij mensen compleet verward en vol ongeloof naar huis laat vertrekken. Hij weet zijn vijf zintuigen zó goed te gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft: dat is het vak dat mentalist Gili tot een ware kunst weet te verheffen en waarmee hij vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt. Hij komt naar Festival de Ballade met een speciale festivalact. Onder meer Lowlands en Pukkelpop gingen ons voor. Aanschouw, huiver, verbaas en amuseert u!
Zaterdag

Gerson Main

Gerson Main speelde onder meer in de backingband van Akwasi, Dio en Typhoon. Hij wordt bekend door zijn deelname aan het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland in 2015. Hij schrijft vrij dansbare, Nederlandstalige liedjes in dichterlijke vorm. Zelf omschrijft hij zijn muziek als“dansbare poëzie, eigenzinnige levensliederen en caribische country. Na het programma brengt hij de singles ‘Deejay’, ‘Koning van de camping’ en ‘Ik weet niet hoe’ uit waarvan de laatste onder een reclame spotje op tv terecht komt. In augustus 2016 verschijnt Main’s debuutalbum 'De Slechtste Singer-Songwriter van Nederland' waarvan hij eerder dat jaar al een clubtour door heel het land doet. Verder speelt hij met zijn voltallige band op o.a. Noorderslag, Lowlands, Solar en Reggae Geel en voeren ze een theatrale versie van het album uit op de Parade in Amsterdam en Utrecht. Kom in de vroege zaterdag genieten van de vrolijke klanken van Gerson.
Zondag

Duo Ambiance

Eddy Wally was bij leven een graag geziene gast in Zeeuws-Vlaanderen. Zo sloot de zelfverklaarde Voice of Europe jarenlang op zondagmiddag de Havendagen in Terneuzen af en dat waren fantastische optredens. Want er mag dan wel eens met Eddy gelachen zijn, overal waar hij kwam was het afgeladen vol en was er ..... uiteraard ... Ambiance. Terneuzenaar Laurens Joensen was er steevast bij en hij hoewel hij naar Amsterdam vertrok voor een studie klassiek gitaar aan het Amsterdamse conservatorium, Eddy Wally vergat hij niet. Dat was voor zijn medestudenten niet geheel begrijpelijk, maar in Frans Molenaar vond hij een partner in crime en een medemuzikant. Eind jaren negentig richtten zei Duo Ambiance op en wat begon als een grap in het café groeide uit tot een veelgevraagde en veelzijdige act in het hele land, eindigend met een spetterend optreden op Lowlands. Dat is wel weer al vijftien jaar geleden. Op verzoek van Festival de Ballade, niet vies van een reünie en een tribute, stappen zij nu nog een keer het podium op, met een eerbetoon aan de one and only Eddy Wally. Dus spring uit je vliegmachine, zing Chérie en je herkent het allemaal met gesloten ogen. Vive l'Ambiance, vive Eddy Wally!